SNEŽANA JE SRPSKIM DELIKATESOM RASPAMETILA I DŽEJMIJA OLIVERA: Njenom ajvaru ni najbolji NIJE NAŠAO MANU (VIDEO)
Snežana Čalić, Foto: Printscreen/Instagram/The Project

TRADICIJA BEZ MANE

SNEŽANA JE SRPSKIM DELIKATESOM RASPAMETILA I DŽEJMIJA OLIVERA: Njenom ajvaru ni najbolji NIJE NAŠAO MANU (VIDEO)

Ko je Srpkinja koja je oduševila ceo svet svojim receptima?

Objavljeno: 10:27h
T Š

Ono što u svetu ljudi imaju prilike da saznaju o Srbiji pretežno je vezano za naše sportske uspehe, naročito one u košarci i tenisu, međutim, jedna devojka odlučila je da ceo svet vidi još nešto što je karakteristično za naše podnevlje - dobra kuhinja. Nije tajna da su Srbi gurmani i da se ponosimo našim receptima, od kajmaka do ajvara, a sada to zna i - Džejmi Oliver.

Snežana Čalić je srpkinja rođena u Hrvatskoj, a kao devojčica se preselila u Srbiju. Ove sezone takmičila se u australijskoj verziji MasterChef-a, popularne kulinarske emisije u kojoj neki od najboljih kuvara sveta ocenjuju najbolje od najboljih amaterskih kuvara. Od Gordona Remzija do Džejmi Olivera, kao da nema kuvara na planeti da nije bio deo ovog šoua.

Snežana je bila jedna od učesnica 16. izdanja ove emisije, i, iako je nažalost ispala, to ne znači da nije uspela da uradi nešto čime retko ko može da se pohvali - svojom hranom ostavila je bez teksta Džejmija Olivera, kuvara čije ime se koristi samo kada pričamo o kuvarima u superlativu.

Sneža je u Australiji uradila nešto neverovatno - poslužila je Džejmija Olivera, koji je bio gostujući sudija, tradicionalnim srpskim jelom i ostavila ga u totalnom šoku. Napravila je puter od inćuna, puter od ajvara i baklava puter, i sve to poslužila sa hlebom. Sve sudije su se raspametile ovim izborom, a Džejmi je čak ovaj potez nazvao izuzetno hrabrim i smelim.

„Mislim da ste neverovatno hrabri što poslužujete samo hleb i puter, ali je baš ukusno. To je stvarno, stvarno dobro“ oduševljeno je rekao Džejmi

Pored ovoga, Sneža je australiji donela još domaćih jela - nedeljama su se sudije oduševljavali hranom poput sarmica, punjenih paprika i kajmaka.

“Snežana je još jednom sebe dokazala” stoji u opisu video snimka na zvaničnom profil australijske emisije, a u komentarima na mrežama su svi oduševljeni ovom mladom kuvaricom.

Ko je Snežana Čalić?

Snežana Čalić je rođena u Hrvatskoj, ali se preselila u Srbiju još kao mala devojčica. Strast prema kuhinji javila se kad je imala samo sedam godina, a prva jela koja je počela da pravi su bila tradicionalna srpska jela. Nakon fakulteta, preselila se u Australija 2009. godine gde je započela novi život. Tamo su joj već živeli roditelji, a pošto je bila student, priključila im se tek nakon završetka studija u Srbiji. Udata je i ima dvoje dece, a za sebe govori da je veliki gurman i da obožava da mesi i kuva.

Iako radi u bankarstvu, Sneža se nada da će otvoriti svoj restoran tradicionalne kuhinje. Odrastala je okružena mediteranskim i srpskim jelima i njih najviše i sprema.

Nažalost, Snežana je ispala jer nije imala sreće - u eliminacijionoj rundi dočekao je slatki dezert, a kao samoprozvana "kraljica slaniša" nije imala šanse da pobedi znatno vičniju Ane.

Bonus video:

01:16

Cookster TV, kuvar Miloš iz Knjaževca

(Espreso/T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.